Επειδή η ζωή είναι μικρή και οι ευκαιρίες για χαλάρωση και απόλαυση λιγοστές, εκείνο που μας μένει είναι να έχουμε ανοιχτές καρδιές κι ανοιχτά αυτιά, ν’ ανταμώνουμε, να σμίγουμε σε όμορφες παρέες και με όμορφες μουσικές να ταξιδεύουμε σε μαγικούς κόσμους.

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα, αύριο, Σάββατο, 31 Ιουλίου, στις 21:00΄ στο Ν. Βουτζά, παρέα με μια ιδιαίτερα προικισμένη και ιδιοσυγκρασιακή, πολύπλευρη και πολυπράγμονα ερμηνεύτρια, την Αγγελική Τουμπανάκη και τους συνεργάτες της.

Το προφίλ της
Ερμηνεύτρια, βοκαλίστρια, ερευνήτρια, καθηγήτρια φωνητικής, αλλά και διδάκτωρ μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Αγγελική Τουμπανάκη θεωρεί την ανθρώπινη φωνή ως το εκφραστικότερο και πλουσιότερο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο. Με τη φωνή αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, εκφράζεται και επικοινωνεί, πιστεύοντας στην καλλιτεχνική έκφραση πέρα από μουσικά σύνορα και νόρμες.
Η προσέγγισή της στην τέχνη είναι σε διαλεκτική και συνθετική σχέση με τις παραστατικές/οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία. Με αφετηρία την εκπαίδευσή της στην τζαζ μουσική και με την έρευνα και συλλογή παραδοσιακών ήχων, ρυθμών, μουσικών ιδιωμάτων και φωνημάτων δημιουργεί το προσωπικό της ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα.Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας –είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Ανάμεσα στα δύο πεδία επέλεξε την τέχνη και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη μουσική και το τραγούδι, ερευνώντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Είναι δημιουργός, παραγωγός και lead vocalist μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects.
Έχει στο ενεργητικό της διακεκριμένες συμπράξεις/ συνεργασίες
Συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα
Κάνει τη μουσική επιμέλεια & φωνητική προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων
Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ- Συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Οξφόρδη, Reading, Newcastle, Bassano del Grappa)
Διδάσκει Τεχνική της Φωνής, Φωνητικό κύκλο, Αυτοσχεδιασμό, Φωνητική
Διοργανώνει σεμινάρια με θέμα τη φωνή.

Πρόσφατα σχεδίασε και συντονίζει το εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου «Το Εθνικό δίνει Πνοή». Το δωρεάν αυτό διαδικτυακό πιλοτικό εργαστήριο αφορά στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού, ατόμων που αναρρώνουν από COVID-19 και εξακολουθούν να υποφέρουν από δύσπνοια και επακόλουθο άγχος. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα τακτικά post covid ιατρεία της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, της Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ευαγγελισμός” και της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο “η Σωτηρία” .Συμμετέχει στις δράσεις και συνεργάζεται με το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση Εστία. Συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.

Είναι η εκπαιδευτικός (μουσική και φωνητική διδασκαλια, διεύθυνση χορωδίας) του ανθρωπιστικού προγράμματος “Kalesma”,μια πρωτοβουλία του διεθνούς λαουτίστα και συνθέτη Βασίλη Κώστα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βελτιώσει τις ζωές και την καθημερινότητα των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου» προσφέροντας ένα μόνιμο μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υψηλού επιπέδου για τα παιδιά της Κιβωτού στην Αθήνα, αλλά και υποτροφίες για περαιτέρω μουσικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.